19.03.2025 - Bodrum Esnaf ve Sanatkarlar Odası
REKLAM ALANI

MESLEKİ EĞİTİM MERKEZLERİ ZORUNLU EĞİTİM KAPSAMINA ALINDI

MESLEKİ EĞİTİM MERKEZLERİ ZORUNLU EĞİTİM KAPSAMINA ALINDI
REKLAM ALANI

MESLEKİ EĞİTİM MERKEZLERİ ZORUNLU EĞİTİM KAPSAMINA ALINDI

Bodrum Mesleki Eğitim Merkezi 6764 Sayılı Kanunun 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu ile 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanununda yapılan değişikliklerle hem Ortaöğretim Kurumu statüsüne geçti hem de zorunlu eğitim kapsamına alındı. Bundan böyle Mesleki Eğitim Merkezilerine dışarıdan çırak kaydı yapılmasının yanında Merkezi sınav olan TEOG sınavı sonucuyla da öğrenci alınabilecek.

Bodrum Esnaf ve Sanatkârlar Odası Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Sabri Gülcü’nün konuyla ilgili olarak söyledikleri şöyle:” Kurumumuz 2017-2018 eğitim öğretim yılında 4 yıl süreli Mesleki Eğitim vermeye başlayacaktır. Öğrenim görenler 3. yılın sonunda Kalfalık ve 4. Yılın sonunda ise Ustalık belgesi alarak mezun olacaktır. İsteyen öğrencilerimiz fark derslerini vererek Meslek Lisesi diploması da alarak üniversite sınavlarına da girebileceklerdir.”

Kurumumuz ile ilgili şu bilgileri vermek isterim;”Bodrum Esnaf ve Sanatkârlar Odası Mesleki Eğitim Merkezi 2006 yılında 8.520m2 alana 8 derslik, 5 atölye, 1 bilgisayar laboratuarı olarak kurulmuş olup bu güne kadar 3.000’i çırak, 12.500 kişiye usta, usta öğretici ve diğer mesleki kurslarda mesleki eğitim belgesi vermiştir. Aynı zamanda ağaçlandırma, diğer okullarda öğrenim gören ihtiyaç sahibi öğrencilerin saç bakımları, denetimli serbestlikten yararlanan hükümlülere satranç öğretimi konularında sosyal sorumluluk faaliyetleri ile destek vermiş ve 2016 yılında AB projesi hazırlamış bir kurumdur. Personelimiz; bilimsel gelişmelere açık, alanlarında uzman eğitimcilerden oluşmakta olup öğrencilerimiz arasında bulunan dezavantajlı grupları (yetim, boşanmış aile çocukları, aile yaşantısına uzak şehirlerde çalışmak zorunda kalan vb.) topluma kazandırılması, kaliteli mesleki eğitim verilerek çalışma hayatına atılması ve diğer ihtiyaçlarının takibi yapılarak dezavantajlı grupları desteklemektedirler.”
2017/2018 Öğretim yılı için 8 alanda toplam 272 kontenjan belirledik. Okulumuz zorunlu eğitime tabi bir kurum olarak yapılandırılmıştır. İsteyenler okulumuz öğrencisi iken ayrıca Açık Öğretim Liselerine de kayıt yaptırabileceklerdir. Okulda okudukları 4 yıl boyunca haftada 1 gün okul 5 gün işletmeye giderek asgari ücretin %30 undan az olmamak kaydı ile maaş alabileceklerdir. Okudukları sürece Devlet tarafından SGK primleri yatırılacaktır. Gülcü, sözlerine şunları ekledi: “2017-2018 Öğretim yılında kurumumuz için; *Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri Alanı, *Elektrik-Elektronik Teknolojisi Alanı, *Metal Teknolojisi Alanı, *Mobilya ve İç Mekân Tasarımı Alanı, *Motorlu Araçlar Teknolojisi Alanı, *Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme Alanı, *Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı, *Makine Teknolojisi Alanı olmak üzere 8 alan belirlenmiştir. Bu kontenjan dışında dışarıdan liseyi yarıda bırakmış, lise mezunu veya üniversite mezunları da kontenjan sayısına bakılmaksızın 27 Alan ve 140 dal da başvuruda bulunabileceklerdir. 18 yaş üstü kayıtlarımız 1 Eylül 2017 tarihine kadar devam edecektir. Günümüz koşullarında, Mesleki Eğitim; çıraklık sisteminden gelen meslek erbabı kişilerin işsizlik oranının diğer meslek okullarından mezun olan kişilere göre daha az olması nedeniyle tercih edilmektedir. Bu bakımdan meslek sahibi olmak isteyenleri beklemekteyiz.

REKLAM ALANI
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ